Ingredients:
- Patata: 9 unitats.
- Ou: 12 unitats.
- Ceba: 1 unitat.
- Oli
Beneficis que aporta:
- La patata és un tubercle que principalment aporta hidrat de carboni al nostre organisme.
- L’ou ens aportarà proteïna d’origen animal.
- La ceba, és un vegetal que ens aporta fibra, vitamines i minerals.
- L’oli aportarà al nostre organisme lípids.
Elaboració:
- Pelar les 9 patates i la ceba, a continuació trossejar-les.
- Escalfar oli en una paella i quan estigui calent abocar les patates a dins.
- Quan les patates agafin un color daurat i estiguin tendres al punxar-les amb una forquilla les escorrerem i les col·locarem a un recipient on anteriorment haurem posat paper de cuina per acabar d’escórrer l’oli sobrant.
- Traurem oli fins que quedi només una mica.
- Abocarem la ceba trossejada dins de la paella i la sofregirem a foc lent.
- Mentre la ceba es va coent, en un bol abocarem els 9 ous, hi afegirem una mica de sal i els batrem bé fins que sigui homogeni.
- Quan la ceba estigui cuita la posarem al mateix recipient que les patates per barrejar-ho una mica.
- Posarem una mica més d’oli a la paella i pujarem la temperatura del foc.
- Mentre s’escalfa l’oli barrejarem les patates i la ceba amb l’ou batut i ho barrejarem homogèniament.
- Quan l’oli sigui calent abocarem la nostre barreja a dins la paella i anirem movent el contingut perquè la truita es vagi cuinant per totes les bandes.
- Quan la nostra truita hagi agafat una mica de cos serà l’hora de girar-la.
- Col·locarem un plat sobra la paella i amb la seva ajuda voltejarem la truita per posar-la a cuinar per l’altre banda, esperarem uns minuts perquè es cuini correctament i seguidament podem servir la nostra truita.
Ingredients:
- Ceba: 1 unitat.
- Carbassó: 4 unitats.
- Formatget ecològic: 4 unitats.
Beneficis que aporta:
- El carbassó és una hortalissa d’estiu. Conté sals minerals, fibra i vitamines, principalment la C també aporta potassi i magnesi.
- La ceba ens aportarà vitamines, minerals i fibra.
- Els formatgets aportaran calci i lípid.
Elaboració:
- Pelar els carbassons i la ceba i a continuació trossejar-les.
- Posar una cassola al foc amb una mica d'oli.
- Abocar la ceba a la cassola per començar a sofregir-la, a continuació afegirem els carbassons.
- Quan els vegetals estiguin una mica cuits afegirem aigua calenta, depenent de la consistència que vulguem donar-li al plat podrà ser:
- Cobrir per complert les verdures: més líquida.
- Cobrir la meitat de les verdures: més espès.
- Quan la verdura bulli i es cogui fins estar tendre (es comprovarà punxant-la amb una forquilla) començarem a triturar la verdura.
- Mentre triturem la verdura afegim els formatgets (ja que la verdura i l’aigua estan calentes els formatgets s’aniran desfent mentre es trituren).
- Seguidament ja es pot servir la nostra crema de carbassó.
Macarrons amb tres salses:
Salsa Bolonyesa
Ingredients:
- Carn vermella
- Ceba
- Tomàquet
Anotacions: La carn vermella te proteïna, es de funció plàstic, conte ferro i vitamina B12.
Preparació:
Pelar i picar la ceba, picar la carn. Una vegada esta tot picat, escalfar una paella i fregir la carn junt amb la ceba. Quan esta tot fregit ficar el tomàquet.
Salsa Remolatxa
Ingredients:
- Remolatxa vermella
- Porros
- Crema de civada
Anotacions: La remolatxa vermella és una hortalissa, conte ferro, iode, potassi i silici.
Preparació:
Pelar i tallar 3 remolatxes. Tallar els porros, hem posat 4, pelarem dos i els dos restants els deixarem sense pelar. Escalfar una paella, ficar la remolatxa tallada i el porro afegint una crema de civada.
Salsa de Tofu
Ingredients:
- Ceba
- Tofu
- Ametlles pelades
- Salsa de soja
Anotacions: El tofu ve de la soja, una proteïna bona i vegetal. Es fàcil de cultivar, porta aminoàcids i disminueix el colesterol. Es bona per les dones, per la menstruació.
Preparació:
Pelar la ceba, picar-la i fregir-la. Picar el tofu i afegir salsa de soja. Ficar el tofu a fregir. Pelar i picar les ametlles que s'afegiran a la paella amb el tofu i la ceba. La ceba es passa per la turmix així queda una textura que no es notarà a la salsa. Fregir-lo tot.
Macarrons
Ingredients:
- Macarrons
- Oli
- Sal
Preparació:
Agafem una cassola i posem aigua i ho deixem fins que bulli. Afegirem un raig d'oli. Deixem que bulli l'aigua. Quan estigui bullit afegirem la quantitat de macarrons tal per les persones que es prepari el plat. Passem els macarrons per aigua i ja els podem servir amb una de les salses que mes ens agradi.
Arrós a la cassola:
Ingredients:
- Arròs: 500g.
- Pollastre: 500g
- Carn (costelles): 250g
- All: 5 unitats.
- Ceba: 2 unitats.
- Pebrot vermell: 1 unitat.
- Carxofa: 3 unitats.
- Trompetes de la mort seques: 1
paquet.
- Tomàquet fresc enllaunat: 1
llauna.
Beneficis que aporta:
- Arròs: Abundant en hidrats de
carboni, actua com a combustible per al cos i ajuda en el funcionament
normal del cervell. Els hidrats de carboni són essencials per ser
metabolitzats pel cos i es van convertir en energia utilitzable
funcional.
Les vitamines, minerals,
i els diversos components orgànics augmenten el funcionament i l'activitat
metabòlica de tots els sistemes d'òrgans, la qual cosa augmenta encara més els
nivells d'energia.
- Pollastre: Principalment ens
aporta proteïna animal.
- Costelles: Proteïna animal i
lípids, ja que es carn vermella.
- All: Incrementa les
defenses de l'organisme, millorant la nostra resposta a virus i bacteris.
- Ceba, pebrot i tomàquet:
Vegetals que aporten vitamines, minerals i fibra.
- Carxofa: Ajuda en la cura del
fetge i de la vesícula biliar també aporta moltes vitamines i minerals.
Elaboració:
- Posar les trompetes de la mort
en remull per rehidratar-les.
- Preparem una cassola amb aigua
i la posem a bullir.
- A una paella posarem oli i els
alls, seguidament afegirem el pollastre i les costelles i les cuinarem
durant una llarga estona, fins que la carn tingui l’aspecte de que està
molt torrada.
- Trossegem el pebrot, les cebes
i les carxofes i les afegim a la paella per seguir cuinant la carn amb les
verdures.
- Afegir la llauna de tomàquet i
barrejar.
- Quan les verdures s’hagin
cuinat una mica afegirem l’arròs sec i ho barrejarem tot.
- Seguidament afegim les
trompetes de la mort i aboquem l’aigua que ha bullit dins la paella.
- Movem l’arròs per que no
s’enganxi mentre es cuina.
- Deixarem bullir l’arròs a la
paella tapat durant uns 20 minuts aproximadament. (anirem movent l’arròs
per evitar que es cremi).
- Finalment podem servir el
nostre arròs a la cassola.
Caldo de pollastre amb verdures:
Ingredients:
- Pollastre (una cuixa, un os de vedella i pit de pollastre)
- 3 Pastanagues
- 1 Api
- 1 Porro
- 1 Nap
- 1 Xirivia
- 2 Patates
Preparació:
Agafem una olla a pressió i posem aigua a bullir. De mentre rentem i pelem
el nap, el porro, les pastanagues, la xirivia i les patates. Dintre l'olla
estan les peces de pollastre. Desprès afegim totes les verdures. Tanquem l'olla
a pressió i la deixem fins que la vàlvula pugi i faci un soroll. Baixarem el
foc i esperarem 30 minuts. Un cop han passat els 30 minuts treure'm la pressió
de l'olla poc a poquet i desprès l'obrirem. Col.larem el caldo i separarem els
trossos de carn de les verdures.
Samfaina:
Ingredients:
- 1 Pebrot vermell
- 1 Pebrot verd
- 3 Cebes
- 1 Carbassó
- 1 Albergínia
- 1 Llauna de tomàquet
Preparació:
Netegem i tallem les verdures, les cebes, el carbassó, i a
l'albergínia li traiem la pell. Agafem una paella i li afegim oli, la deixem
escalfar. Un cop estigui calenta afegim els pebrots i les cebes. Quan estiguin
una mica fetes afegirem el tomàquet. Remenem tot junt amb el tomàquet i ho
deixarem 5-10 minuts.
Croquetes de pollastre:
Ingredients:
-
Farina de blat de moro.
-
Farina de cigró.
- Llet.
- Llet sense lactosa.
- Pa ratllat.
- Pa ratllat sense gluten.
- Ou: 1 unitat
- Pollastre bullit: una cuixa i un pit.
- Ceba: 2 unitats.
Beneficis que aporta:
-
Farina de blat de moro: Hidrat de carboni.
-
Farina de cigró: Hidrat de carboni.
- Llet: Calci i Proteïna animal.
- Pa ratllat: Hidrat de carboni.
- Ou: Proteïna d’origen animal.
- Pollastre: Proteïna d’origen animal.
-
Ceba: Vegetal que proporciona fibra, aigua, minerals i
vitamins.
Elaboració:
Massa:
- Esmicolem i treiem els ossos del pollastre prèviament bullit i el separem en dues racions.
- Una de les racions será apta per celíacs i per intolerants a la lactosa i l’altre per els demès.
- A una de les racions possarem dos o tres dits de llet normal i a l’altre ració posarem llet sense lactosa.
- Pelem i tallem una de les cebes, seguidament la sofregirem.
- A continuación repetim el pas anterior amb l’altre ceba per afegir-la a la segona ració.
- Afegim la ceba a cadascuna de les racions.
- Segidament triturem les dues racions fins que quedi una pasta.
- A continuación sofregirem cadascuna de les racions i seguidament les deixarem refredar cadascuna a un recipient.
- Un cop la massa estigui freda podrem començar a moldejar la massa.
Preparació croquetes:
- Prepararem tres recipients on col·locarem per separat farina de blat, ou sencer i pa ratllat.
- Agafarem una petita porció de massa i la moldegem donant-li forma de croqueta, seguidament la passarem per la farina, després per l’ou i finalment per el pa ratllat.
- Per l’altre ració l’unica diferencia será el canvi d’ingredients, és a dir, primerament pasarem la massa per la farina de cigró, a continuación per ou sencer i finalment per pa ratllat sense gluten.
- Per finalitzar fregirem o farem al forn les croquetes.
Cupcakes:
Galetes d'ametlles i canyella:
Magdalenes
Ingredients: Per 12 Magdalenes.
- Ou: 3 unitats.
- Sucre: 150g.
- Oli d’oliva suau: 150g.
- Suc de llimona: 3 culleretes.
- Ratlladura de llimona: ½
llimona.
- Farina sense gluten: 180g.
- Llevat químic: ½ sobre.
- Sal: una mica.
Beneficis que aporta:
- Ou: Proteïna d’origen animal.
- Sucre: Glúcids.
- Oli d’oliva suau: Lípids.
- Llimona: La llimona millora la digestió i l'apetit gràcies a la riquesa d'aromes que posseeix aquesta fruita.En les dietes d’aprimament és beneficiós ja que la llimona ajuda a controlar el pes. La llimona també té propietats depuratives. Alguns estudis indiquen que el consum de llimona pot ajudar en la prevenció d'alguns tipus de càncer.A causa de la seva alta quantitat de vitamina C, afavoreix l'absorció de ferro i calci, la qual cosa fa que el menjar llimones ajudi a prevenir malalties com l'osteoporosi o l'anèmia.
- Farina sense gluten: Hidrat de carboni.
Elaboració:
- Es bat el sucre amb els ous
enèrgicament, fins que la massa quedi d’un color blanc.
- S’afegeix l’oli, el suc de
llimona i la ratlladura de la llimona. Es barreja de manera que quedi
uniforme.
- S’afegeix la farina, el llevat
químic i la mica de sal, que anteriorment haurem barrejat i es bat fins
que quedi una textura homogènia.
- Escalfem el forn a 210 ºC i
fornegem les magdalenes.
- Les tindrem al forn durant
15-17 minuts i ja es podran treure.
Buttercream
Ingredients: Buttercream de nutella.
- Mantega: 150g.
- Sucre glass: 150g.
- Nutella: 3 cullerades.
Ingredients: Buttercream vainilla.
- Mantega: 125g.
- Sucre glass: 225g.
- Extracte de vainilla: 1
cullerada.
- Llet: 3 culleretes.
Elaboració:
- Per començar posarem la mantega
a temperatura ambient dins d’un bol ni massa gran ni massa petit. (si la
mantega no la tens a temperatura ambient podràs escalfar-la durant uns
segons al microones.
- Afegeix el sucre i mou durant
una estona fins que els dos ingredients estiguin totalment uniformes.
- Seguidament afegirem la llet i
l’extracte de vainilla.
- Seguim batent per integrar els
ingredients.
- Quan la massa vagi agafant
forma augmentem una mica la velocitat per acabar de barrejar i que la
barreja sigui homogènia.
- Haurem de batre durant bastants
minuts perquè la buttercream augmenti considerablement el seu volum, a més
agafarà un to blanquinós.
- Si la vols de nutella, has
d’afegir les tres cullerades de nutella quan afegeixes la llet i
l’extracte de vainilla, en aquest cas la buttercream quedarà d’un to
marró.
Galetes d'ametlles i canyella:
Ingredients:
-
Mantega: 150g.
-
Sucre de canya: 200g.
-
Farina d'ametlla: 225g.
-
Ratlladura de llimona: 1 cullereta.
-
Farina sense gluten: 350g.
-
Canyella en pols: 2 culleretes.
-
Sal: una mica.
-
Ou: 2 unitats.
Beneficis que aporta:
-
Mantega: Lípids.
-
Sucre de canya: Glúcids.
-
Farina d'ametlla: Proteïna vegetal..
-
Farina sense gluten: Hidrat de carboni.
-
Ou: Proteïna d’origen animal.
Elaboració:
-
Posem la mantega i el sucre en un bol i el batem fins que es converteixi en
una barreja esponjosa i de color clar.
-
Afegim un ou sencer, el rovell de l'altre ou, la ratlladura de llimona i
l'ametlla i seguim batin per barrejar tots els ingredients.
-
Poc a poc anem afegint la farina i seguim treballant la massa.
-
Estirem la massa sobre una superfície plana on la puguem estendre bé.
-
Estenem la massa fins que quedi plana.
-
Amb motlles farem diferents formes amb la massa.
-
Cada galeta que formem la col·locarem sobre d’una safata del forn,
prèviament untada amb mantega o amb un paper de forn.
-
Pintem les galetes amb clara d’ou batuda i tirem per sobre una mica de
canyella.
-
Temperatura del forn: 180ºC.
-
Les tindrem al forn durant uns 10 minuts.
-
Finalment les nostres galetes estan llestes per menjar.
Rostit de vedella:
Ingredients:
- 2 Cebes amb la pell
- Herbes preparat ( orenga, farigola, romaní i lleure )
- 1 Cabesa d'alls
- 1 Kg de Vedella
- Sal
- Pebre
- Vi negre
Preparació:
Agafem una cassola i posem un raig d'oli, les dues cebes, les herbes i la
cabesa d'alls. A continuació afegim el kg de vedella ( es molt important no
treure-l'hi la corda que porta perquè es desfà tota la carn. Deixem que es faci
i afegim sal, pebre i el vi negre. Deixar que tot el faci i quan estigui
donar-li la volta i deixar que es faci per l'altre costat.
Final del rostit de vedella
Ingredients:
- Carn: 1kg.
- Ceba: 2 unitats.
- All: 1 cabesa.
Beneficis que aporta:
- Carn de vedella: es
caracteritza principalment per ser una carn magra amb un gran poder
nutricional, gràcies a que compta amb proteïnes de gran qualitat, és rica
en aigua i destaca per ser una carn vermella.
- All: Incrementa les defenses de
l'organisme, millorant la nostra resposta a virus i bacteris.
- Ceba: Vegetal que aporta
vitamines, minerals, aigua i fibra. A més afavoreix el sistema
circulatori.
Elaboració:
- Trossejar la carn prèviament
cuinada. La trossejarem en rodanxes.
- Prepararem per triturar les
cebes i els alls prèviament cuinats amb la carn, també afegirem el suc que
ha quedat de la cocció.
- Triturem els ingredients creant una salsa.
- La carn trossejada la
col·locarem a l’interior d’una paella i la cobrirem amb la salsa.
- Posem la paella al foc per
escalfar la carn i que es cuini una mica més juntament amb la salsa.
- Finalment podem servir la nostra carn.
Estofat de peix:
Arròs integral amb verdures:
Preparació:
Tallem i pelem el cogombre, les cebes tendres i tallem el pebrot verd. Tallem totes les verdures a tires, menys el tomàquet. Agafem un bol gran i afegim tot el que hem anat tallant. De seguida afegim el formatge, els tomàquets, les olives, l'oli, el vinagre i per últim la sal.
Maionesa sense ou:
Preparació:
Agafem el recipient de la batidora i posem la llet, molt important que no estigui freda de la nevera perquè se'ns pot tallar la maionesa. Inclinem el recipient i afegim l'oli lentament vigilant que no sobrepassi de la llet, res mes una mica. Fiquem la sal. Ara comencem a batre amb la batidora sense moure el recipient. Quan vegis que ja fa agafant textura mou una mica la batidora per batre la part d' dalt. Ara en aquest moment afegirem una raig de vinagre i seguirem batent. Ja tens la teva maionesa sense ou. Guardala a la nevera uns 15-20 minuts.
Maionesa amb ou:
Ingredients:
- Ou
- Oli
- Sal
- Vinagre
Preparació:
Agafem el recipient de la batidora i afegim el ou, va molt be que el recipient sigui estret ja que amb el ample tenim risc de que es talli. Desprès afegim la sal, el raig de vinagre i el raig d'oli. Ara fiquem la batidora abaix de tot de la barreja i li prenen al voto de menys força. Quant veiem que l'oli està tot barrejat anem pujant poc a poc la batidora perquè es barregi la part d' dalt. La guardem a la nevera uns 15-20 minuts.
Brotxetes de fruita:
Amanida de cuscús (Tabulé)
Ingredients:
- 2 Cebes sense pell
- 1 Una llauna de tomàquet ( molt important que sigui natural - 125 gr )
- 4 Patates
- Blat de moro o pa dur
- Ametlles
- Lleure
- 1Kg i mig de peix ( escrita )
- 1 kg i mig de petxines.
Preparació:
Agafem una cassola i sofregim les 2 cebes tallades petites i pelades, i amb
una mica d'oli. Quan estigui sofregida afegim mitja llauna de tomàquet. Deixar
que es faci i afegir les 4 patates talles com sortint, no fa falta que sigui ni
quadrades ni a ratlles. Donarem la volta i posarem aigua calenta que sobrepassi
dels aliments junt amb la picada. La picada es fa amb les ametlles, el blat de
moro, pa dur lleure i all . Quan està tot bullit afegim el peix i les petxines.
Les petxines abans de posar-les s'han de posar amb aigua i sal en un bol perquè
treguin tota la sal i la sorra. Poden de mentre es fa, afegir una mica de sal,
que això va a gust.
Arròs integral amb verdures:
Ingredients:
- Arròs: 500g.
- Porro: 1 unitat.
- Xampinyons: 1 safata.
- Pastanaga: 2 unitats.
- All: 2 unitats
Beneficis que aporta:
- Arròs: L’integral aporta sucres
d'alliberació lenta, ideal per les persones amb diabetis. Conté gran
quantitat de fibra i aminoàcids essencials. També té un efecte positiu i
calmant a l’aparell digestiu, ja que és de fàcil digestió.
- Porro, xampinyons i pastanaga:
Vegetals que ens aporten vitamines, minerals, aigua i fibra.
- All: Incrementa les
defenses de l'organisme, millorant la nostra resposta a virus i bacteris.
Elaboració:
- Posar l’arròs a bullir en una
cassola amb dos alls sense pelar una mica d’oli i sal, en aquest cas farem
servir una olla a pressió.
- Per cada mida d’arròs que hi
posem afegirem el doble d’aigua.
- Rentar, pelar i trossejar les
verdures a una mida petita per que es cuinin amb més facilitat.
- Posem les verdures en una
paella amb una mica d’oli i sal i les deixem que es vagin coent amb la
seva pròpia aigua aprofitant el vapor que treuen. Per fer això taparem la
cassola.
- Quan el piu de l’olla a pressió
pugi deixarem el foc molt fluix.
- Deixarem reposar l’arròs durant
uns 5-10 minuts amb el foc fluix.
- Seguidament apagarem el foc i
deixarem que reposi 10 minuts més.
- Després haurem de colar l’arròs
i posar-lo a la mateixa paella on hi ha les verdures.
- Ho remourem tot perquè quedi ben ajuntat tot.
- Finalment podrem servir el nostre arròs.
Ensaladilla rusa:
Ingredients:
- 3 Patates ( hidrat de carboni )
- 1 Grapat de mongetes
- 4 Pastanagues
- 1 Llauna de Tonyina
- 2 Ous
Preparació:
Bullir aigua en una cassola +/- per la meitat. Pelar i tallar les patates,
les mongetes, les pastanagues mentre que l'aigua s'escalfa- Tallar-lo en
trossos petitets totes les verdures. Quant l'aigua està bullida afegim totes
les verdures. Desprès, una vegada ja estan fetes, les posem en un bol i les
passem per aigua perquè així es refredin. Desprès barrejarem les verdures amb
la maionesa, la tonyina i amb les olives. En una altre cassola , també posem
aigua a bullir i una vegada bullida posem els ous perquè es facin. Una vegada
fets els pelem i els ratllem amb un ratllador a sobre de la ensaladilla rusa.
Amanida grega:
Ingredients:
- 1 Pebrot verd
- 1 Cogombre
- 2 Cebes tendres
- 3 Tomàquets + madurs
- Orenga ( espècie )
- Olives negres
- Formatge Fresc ( Feta ) de cabra
- Oli
- Vinagre de modena
- 1 Pebrot verd
- 1 Cogombre
- 2 Cebes tendres
- 3 Tomàquets + madurs
- Orenga ( espècie )
- Olives negres
- Formatge Fresc ( Feta ) de cabra
- Oli
- Vinagre de modena
Preparació:
Tallem i pelem el cogombre, les cebes tendres i tallem el pebrot verd. Tallem totes les verdures a tires, menys el tomàquet. Agafem un bol gran i afegim tot el que hem anat tallant. De seguida afegim el formatge, els tomàquets, les olives, l'oli, el vinagre i per últim la sal.
Maionesa sense ou:
Ingredients:
- Llet
- Oli
- Sal
- Llet
- Oli
- Sal
Preparació:
Agafem el recipient de la batidora i posem la llet, molt important que no estigui freda de la nevera perquè se'ns pot tallar la maionesa. Inclinem el recipient i afegim l'oli lentament vigilant que no sobrepassi de la llet, res mes una mica. Fiquem la sal. Ara comencem a batre amb la batidora sense moure el recipient. Quan vegis que ja fa agafant textura mou una mica la batidora per batre la part d' dalt. Ara en aquest moment afegirem una raig de vinagre i seguirem batent. Ja tens la teva maionesa sense ou. Guardala a la nevera uns 15-20 minuts.
Maionesa amb ou:
Ingredients:
- Ou
- Oli
- Sal
- Vinagre
Preparació:
Agafem el recipient de la batidora i afegim el ou, va molt be que el recipient sigui estret ja que amb el ample tenim risc de que es talli. Desprès afegim la sal, el raig de vinagre i el raig d'oli. Ara fiquem la batidora abaix de tot de la barreja i li prenen al voto de menys força. Quant veiem que l'oli està tot barrejat anem pujant poc a poc la batidora perquè es barregi la part d' dalt. La guardem a la nevera uns 15-20 minuts.
Brotxetes de fruita:
Ingredients:
- Maduixa:
1 caixa mitjana.
- Pinya:
½.
- Plàtan:
2 unitats.
- Poma:
2 unitats.
Beneficis que aporta:
- Maduixa,
pinya, plàtan i poma: Són fruites, per tant aporten vitamines, minerals, aigua
i fibra.
Elaboració:
- Es
tallen i es pelen les diferents fruites, prèviament netes.
- Agafem
pals de brotxeta i anem punxant diferents fruites al gust.
- L’altre
meitat de la pinya (la part superior) la farem servir per punxar les brotxetes
acabades i servir-les d’una manera original i divertida.
Amanida de cuscús (Tabulé)
Ingredients:
- Cuscús:
250g.
- Tomàquet:
2 unitats madures.
- Pebrot
vermell: 2 unitats.
- Ceba
tendre: 2 unitats.
- Cogombre:
1 unitat.
- Pastanaga:
3 unitats.
- Llimona
de suc: 2 unitats.
Beneficis que aporta:
- Cuscús:
principalment hidrat de carboni.
- Tomàquet,
pebrot vermell, cogombre i pastanaga: Vegetals que aporten aigua, fibra
vitamines i sals minerals.
- Llimona:
Desintoxicant corporal.
Elaboració:
- Aboquem
els 250 g de cuscús a dins d’un recipient.
- Pelar
i tallar el pebrot, les cebes, les pastanagues i el cogombre.
- Triturarem
un per un cadascun dels vegetals i seguidament anirem abocant-los sobre del
cuscús.
- Tallem
les llimones i exprimim el suc sobre el cuscús, sempre tenint en compte que no
caigui cap pipa de l’interior de la llimona a dins.
- Triturar
el tomàquet i afegir-lo a la barreja juntament amb el seu suc.
- Finalment
deixar reposar un mínim de 4 hores el tabulé a la nevera abans de consumir.
No hay comentarios:
Publicar un comentario